Aug 21, 2011

Usaha Memurtadkan Org Islam -- PAS kenapa Diam?

Kecoh memang betul kecoh bila JAIS serbu Gereja di Damansara Utama. Macam-macam belang ditunjukkan kepada kita sejak berlakunya Kes tersebut. Antara benda yg nampak adalah bagaimana PAS yg kononnya pejuang Islam sejagat menjadi sunyi sepi & lebih teruk dr DAP. Sekurang-kurangnya DAP bangkit memperjuangkan Gereja tanpa perlu tahu 'cerita sebenar'. Tetapi bagi PAS pulak habis terus. Terus meminta penjelasan JAIS walaupun pada awalnya hentam terus JAIS siap kata serbuan didalangi oleh UMNO lagi.

Masyallah.. Itulah.. Alhamdullillah JAIS di pihak yang benar. Mari lihat Video dibawah.



Kepada yg masih merasakan Allah itu boleh dipergunakan oleh sesiapa maka tgklah 'hasilnya' dari jawapan yg diberikan dalam kes ini.

Bila ditanya oleh JAIS kenapa ada lagu alhamdulillah & bila perkataan Allahuakbar ditanya. Ini jawapan salah seorg mereka

"This 'word' is not been banned by the government to be used." <-- Perkataan Allah adalah hak esklusif orang Islam kerana dikhuatiri dipergunakan oleh mereka-mereka yg tidak bertanggungjawab.

Maka lihat & tahu sendirilah. Pada cek yg amat kecil ni mmg tidak dapat berbuat apa-apa berhubung isu murtad ini. Tapi sekurang2nya sokonglah JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR (JAIS) dalam hal ini. Kerana salah sokong bakal ada saham x elok di akhirat kelak. Buang politik ke tepi.

Program pada hari tersebut
Perjuangan Ummah diutamakan.. Jgn kita cuba lari dari topik agenda yg berlaku.. Lagi info best dari Screwkuat69.blogspot.com & terima kasih atas video tersebut.

Isu Allah yang pernah cek bincangkan sebelum ini... --> sini




Belum pun habis isu JAIS. Timbul pula isu cubaan halus utk memurtadkan pelajar. Masyallah. Kenapa diam PAS? Walaupun TV3 selalu dimaki dipuji.. Tetapi ttp berani menampilkan berita begini? Ada Malaysiakini @ MalaysiaInsider yg dipuja org2 pihak tertentu berani memainkan isu begini.. Masyallah..

Pujian diberikan kepada Zulkifli Nordin atas lantang berckp soal ini.. comments